Keltská sůl nad zlato. Tipy na její využití pro kuchyň i relax

Přírodní Keltská sůl bez rafinace a příměsí je pravou mořskou solí. Oproti klasickým solím, včetně Himalájské, které jsou těženy ze země či z kamene, je keltská sůl dar moře a slunce. Těží se ve Francii v Guérande poblíž Keltského moře ve slaništích vybudovaných na vrstvě šedého jílu pomocí 2 000 let staré keltské metody a na rozdíl od komerčních solí není chemicky čištěna ani upravovaná a zachovává si tak širokou škálu cenných minerálů a stopových prvků (obsahuje jich přes 80).

Složením je téměř identická se slzami či s plazmou v naší krvi. Také se složením blíží k čerstvé kokosové vodě, která se např. v době 2. světové války používala jako transfuze krve. Nižší obsah chloridu sodného v Keltské soli dává prostor dalším minerálům a stopovým prvkům pocházejícím z jílu a moře.

keltska

Podobně, jako je to s bílou moukou a cukrem, je to i se klasickou kuchyňskou solí, neboť se jedná o rafinovanou a chemicky-průmyslově zpracovanou potravinu, z níž jsou všechny minerály odejmuty. Do tohoto „produktu“ je přidán zvlášť umělý jód v množství, které neurčilo moře, ale lidská norma. Tento proces si vyžaduje další nepřirozené postupy, mezi které patří i její bělení a přidávání hliníku pro její sypkost.

Keltská sůl je sušena pouze za pomoci slunce a větru, proto je lehce vlhká. Voda z oceánu je postupně vedena sérií jílovitých rybníků, kde se voda přirozeně filtruje. Poté slunce postupně vodu vypařuje a zanechává pouze velmi koncentrovanou slanou vodu. Farmáři následně za pomocí dřevěných nástrojů sůl ručně sbírají. Její šedou barvu vysvětluje přítomnost šedých minerálů z jílu.

Použití keltské soli:

V kuchyni: vaření, nakládání, solení, Keltská sůl je v kulinářském světě hodně známá a mnoho lidí ji považuje za nejkvalitnější dostupnou sůl.

Na koupele (kožní problémy a osvěžení těla): Osvěžujícího a příjemného efektu, jako bychom právě vylezli z moře, docílíme koupelí s keltskou solí – pokožka přijme do těla minerály, které jsou v soli hojně zastoupeny. Nemáme-li vanu, podobného účinku dosáhneme pravidelnou koupelí nohou. A pokud si chcete ozvláštnit svou koupel, přidejte

keltska-2

Peeling: Dopřejte si skvělý peeling svého těla. Stačí smíchat keltskou sůl s olivovým nebo jiným olejem (kosový (mrkni sem), sezamový, mandlový...). A pokud chcete opravdu skvěle "vytunit" svůj peeling, pak použijte také trochu kakaa (doporučujeme toto geniální) a pak už si jen dopřát masáž těla. Vaše pokožka bude vláčná a jemná. Lze použít na ruce a celé tělo.

Ústní hygiena: Svou ústní dutinu zbavíme bakterií tak, že ústa budeme pravidelně vyplachovat roztokem z keltské soli. Dalším benefitem je, že přirozeně bělí zuby. Rovněž můžeme pár krystalků rozpustit v ústech a takto, bez použití past, které nejsou často pro tělo šetrné, čistit zuby i jazyk.

Výplach nosu: pokud používáte konvičku pro výplach nosu a do ní sůl, pak i tato keltská sůl je ideálním doplňkem.

TIP: KELTSKOU SŮL ZAKOUPÍTE VÝHODNĚ NA NAŠEM SHOPU TADY - V NĚKOLIKA RŮZNÝCH VELIKOSTECH BALENÍ

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení